Aici gasesti provocari ce cresc odata cu tine! Jocuri, povesti, poezii, poze haioase, glume, printabile, bancuri si video-uri de râs.
 

Legende

Legenda nucului

Legenda nucului

Cand Irod, stapanul cel crancen al Ierusalimului, porunci sa fie ucisi toti copiii de la doi ani in jos (fiindu-i teama ca Mesia va deveni candva regele iudeilor), ingerul pazitor al lui Iisus se arata lui Iosif si Mariei, spunandu-le:
-Plecati imediat in Egipt. Irod o sa va omoare pruncul.

Imediat, Sfanta familie porni spre Tara Egiptului. In drumul ei istovitor, poposi intr-o seara sub coroana rotunda a unui arbore batran. Deodata aparura calaretii. -Am vazut o femeie cu un prunc in brate ! -Si eu am vazut !S-o gasim si sa-i omoram copilul, cum e ordinul lui Irod.

Sfanta Fecioara inmarmuri, strangandu-l in brate. Singura scapare era spre cer: -Scapa-ma, Doamne, de napasta!


Intr-o clipa ramurele stufoase ale nucului se aplecara la pamant, ca un gard viu, cu frunze dese, dupa care nu se vedea nimic. Asa ca soldatii, negasindu-i pe fugari, au dat bici cailor, plecand mai departe. Multumita ca-si salvase din nou pruncul de la moarte, Maica Domnului mangaie crengile nucului si grai astfel : -Fii in veci binecuvantat, nucule !

De-acum nici un copac din lume sa nu lase umbra mai deasa ca a ta. Se spune ca, de la acea intamplare, oamenii afla sub coroana deasa a nucului cea mai racoroasa umbra dintre toti pomii lasati de Dumnezeu pe pamant.

Voteaza

(60 voturi)

Comentarii(1)

  1. 1. Meri, 05 oct. 2017 18:41

    corect. asa este!!!!! adevarat!!!!!Scris de
adventurekids
Data
05 mar. 2010
Vizionari
12183
★★★★
60 voturi
Reclama 1 zona editabila
Reclama2_Detaliu_Articole