Aici gasesti provocari ce cresc odata cu tine! Jocuri, povesti, poezii, poze haioase, glume, printabile, bancuri si video-uri de râs.
 

Legende

Legenda bradului

Legenda cu bradul

Venise toamna. Toate pasarile calatoare plecasera spre tarile calde. Numai o pasarica tare mititica nu putea sa zboare dupa stol, umezindu-i-se ochisorii de lacrimi. Avea o aripa rupta, exact ca in povestea cu puil de prepelita, cu aripa franta de alicele unui vanator… Biata pasare, cu inima plina de jale, se duse cu greu in padure, ca sa ceara ajutor de la arbori.

Cu glasul duios, ii ruga pe copaci :
  - Uitati, am aripa rupta. Lasati-ma sa traiesc intre ramurile voastre pana va sosi primavera.
  - Eu nu pot sa te primesc, pasarica ! raspunse ursuz fagul. Mi-ajunge ca am grija de ramurile mele. Pleaca de aici. Du-te la stejar!
  - Nici eu nu pot! vajai stejarul rautacios. Ma tem sa nu-mi mananci ghinda. Fugi, pasarica, in alta parte! De nu, iti rup si cealalta aripa.

Cam in felul acesta o gonira pe sarmana pasarica si ceilalti arbori din codru. Saraca de ea! Era pe marginea disperarii cand auzi o voce :
  - Unde te duci, pasarica ?
Era bradul.
  - Nu mai stiu unde sa ma duc, bradule. Copacii m-au prigonit, cu totii, si nu vor sa ma primeasca in ramurile lor. Uite, aripa ma doare si nu mai pot sa zbor. Au, Doamne, ce durere !
 - Vino la mine ! zise bradul, induiosat de soarta bietei pasarele. Poti ramane cat vrei intre ramurile mele !

Atunci pasarica se urca si-si facu culcus intre ramurile bradului. Insa intr-o noapte, vantul friguros porni sa sufle cu putere. Semn ca se apropia iarna. Frunzele arborilor se ingalbeneau si cadeau la pamant, una cate una.
- Pot sa scutur si frunzele bradului ? il intreba vantul pe Mos Crivat, imparatul Vanturilor.
- Nu! hotari mos Crivat. De brad sa nu te atingi deloc. Bradul a fost bun cu biata pasarica. Trebuie sa avem si noi mila de el. Podoaba verde sa nu-i cada niciodata.

Se spune ca, de atunci, bradul cel bun isi pastreaza frunzele verzi atat vara cat si iarna.

Voteaza

(5 voturi)

Comentarii(0)Scris de
adventurekids
Data
05 mar. 2010
Vizionari
4652
★★★★★
5 voturi
Reclama 1 zona editabila
Reclama2_Detaliu_Articole