Aici gasesti provocari ce cresc odata cu tine! Jocuri, povesti, poezii, poze haioase, glume, printabile, bancuri si video-uri de râs.
 

Legende

Legenda albinei şi a păianjenului

Legenda paianjenului si a albinei
O femeie săracă avea doi copii: un băiat şi o fată.

Ei au plecat în lume, spre a-şi câştiga cele necesare traiului. Băiatul a intrat ucenic la un ţesător de pânză, iar fata căra pietre pentru zidari.

În ceasul morţii, mama îşi chemă copiii lânga ea. Fata a venit imediat, dar băiatul nu a vrut să vină. Mama l-a iertat, dar după moartea ei, fata s-a prefăcut în albină, iar băiatul în păianjen.

De atunci, păianjenul trăieşte singur, veşnic singur, fără frate şi surori şi fără părinţi. El fuge de lumină şi veşnic îşi ţese pânza prin locuri întunecoase, e posomorât şi supărat iar oamenii îl urgisesc şi, oriunde îl află, îi strică pânza iar pe el îl fugăresc sau îl omoară.

Albina, de atunci, este veselă şi toată ziua zboară de pe o floare pe alta şi trăieşte cu părinţii ei, cu fraţii şi cu surorile la un loc. Oamenii o iubesc şi o văd cu drag, căci ea cu toţi îşi împarte ceea ce adună şi tuturor le dă mierea ei.

Voteaza

(37 voturi)

Comentarii(3)

  1. 3. nbalexrf, 11 ian. 2018 15:13

    nu

  2. 2. tamara, 19 apr. 2016 15:53

    este foarte jenant sar putea sa vina baiatul la maica sa pentruca avea o veata mai buna dar el na venit cesai fac este foarte jenant ???

  3. 1. dely, 20 mai. 2013 09:06

    foarte scurt,dar bunScris de
adventurekids
Data
23 mar. 2011
Vizionari
11382
★★★★
37 voturi
Reclama 1 zona editabila
Reclama2_Detaliu_Articole