Aici gasesti provocari ce cresc odata cu tine! Jocuri, povesti, poezii, poze haioase, glume, printabile, bancuri si video-uri de râs.
 

Legende

Legenda Vitei-de-vie

Legenda_vieti de vie

Cand Dumnezeu a creat lumea, toti copacii si arbustii se laudau care e mai mare si mai frumos, rasfatandu-si spre soare coroanele de ramuri inverzite.

* Eu sunt regele arborilor, cu lemnul cel mai tare – zicea stejarul.
* Si eu sunt inalt, iar nucile mele delicioase – se mandrea nucul.
* Uitati, eu nu sunt mare ca voi, dar Domnul m-a facut tare frumos, cu flori rosii si parfumate – se ingamfa dintre spini trandafirul.

Cam in felul acesta se laudau si se certau tufele si arborii. Numai sarmana vita de vie era suparata, cu capul aplecat spre pamant, tarandu-se umilita prin tarana.

* Vai de mine si de mine, plangea manjita de colb vita de vie.  Sfantul Dumnezeu nu mi-a dat mie nici tulpina tare, nici ramuri puternice, nici flori, nici poame frumoase. Nadajduiesc sa ma auda Dumnezeu si sa ma ajute...

Auzindu-i tanguielile, Dumnezeu a trimis acolo un om de isprava. Omul a zarit vita de vie, cum sta slaba si trantita la pamant, ca o jucarie in calea vantului. Milos, a agatat vita de trunchiul unui fag tanar. Carceii s-au incolacit de copacel, strugurii s-au copt si indulcit ca mierea. Vita de vie a data celui om de isprava ciorchini parfumati. Din struguri, taranul a facut must, iar mustul s-a prefacut in vin, care i-a indulcit inima salbatica. Astfel a fost rasplatit omul, care a ridicat din tarana bietul arbust. Stejarul si ceilalti arbori priveau rusinati la vita agatatoare, incarcata de struguri. Cat erau ei de falosi, stateau goi de fructe, in timp ce vita de vie era batucita de struguri minunati si deliciosi. Rodul vitei nu este altceva dacat lacrimarea lui Hristos, care se revarsa cu sfintenie in paharul impartasaniei crestine.

Voteaza

(70 voturi)

Comentarii(3)

  1. 3. Max1492, 24 nov. 2014 21:08

    Cea mai faimoasa legenda pe care am citito!!!

  2. 2. felycya calcea, 08 apr. 2014 16:17

    cea mai interesanta poveste

  3. 1. Mariuca, 13 iul. 2013 10:41

    e minunata povestioara!Scris de
adventurekids
Data
05 mar. 2010
Vizionari
11337
★★★★
70 voturi
Reclama 1 zona editabila
Reclama2_Detaliu_Articole