Aici gasesti provocari ce cresc odata cu tine! Jocuri, povesti, poezii, poze haioase, glume, printabile, bancuri si video-uri de râs.
 

Legende

Legenda Mărţişorului - Calul fermecat

Legenda calului fermecat si a martisorului, legende, povesti pentru copiiÎntr-o noapte răcoroasă de primăvară, o bătrâna a venit la castelul prinţului pentru ai cere adăpost. Acesta cum a văzut-o a împins-o înapoi şi i-a spus: “Cum îndrăzneşti să treci pragul prinţului? Munceşte pentru a avea adăpost aici.!'”

Atunci bătrâna s-a transfomat într-o prinţesă şi i-a spus: 'Pentru că nu ai milă de oameni şi nu ai nici un pic de suflet, te vei transforma într-un cal, iar vraja se poate rupe doar dacă o fată îţi va dărui 'ceva' din inimă.

Au trecut ani şi ani şi printul era nefericit. Îi părea rău de nedreptatea pe care o făcuse. În toţi aceşti ani prinţese au venit să-i aducă daruri crezând că vraja se va rupe şi vor moşteni bani. Dar fără nici un rezultat.

Într-o bună zi o păstoriţă pe nume Giralda, care era îndrăgostită de prinţ culese o cală pe care o pregătise cu grijă. Pe spatele hârtiei în care era împachetată cu grijă pura şi strălucitoarea cală, era scris cu roşu 'mărţişor'. Când s-a înfăţişat în faţa prinţului el şi-a spus în gând: 'De unde cunosc ochii aceştia limpezi şi atât de sinceri?' Fata i-a dat cadoul spunându-i: ' Acesta este un simbol al iubirii pe care o am faţă de tine, prinţe!'. Când prinţul a atins mărţişorul şi-a recăpătat înfăţişarea.

Şi au făcut nuntă mare şi cu multă veselie. Prinţul a hotărât ca în fiecare an de 1 Martie să-şi amintească de această întâmplare şi băieţii să le dăruiască fetelor mărţişoare în semn de recunoştinţă şi iubire.

Voteaza

(7 voturi)

Comentarii(0)Scris de
adventurekids
Data
25 feb. 2011
Vizionari
6482
★★★★★
7 voturi
Reclama 1 zona editabila
Reclama2_Detaliu_Articole