Aici gasesti provocari ce cresc odata cu tine! Jocuri, povesti, poezii, poze haioase, glume, printabile, bancuri si video-uri de râs.
 

Jocurile copilăriei

Ţară, ţară, vrem ostaşi!


Părinţii cred că nici acum nu înţeleg ce îi atrage pe copii la acest joc, însă cred că rămâne un joc care se poate juca şi când eşti adult.


Loc de desfăşurare

  • Ideal ar fi să ne jucăm la iarbă verde, sau într-un spaţiu mai mare
  • Putem să ne jucăm de asemenea, în curte, în curtea şcolii, pe teren de fotbal, etc.


Vârsta recomandată: de la 7 ani în sus. La acest joc ar fi bine ca participanţii să fie de aceeşi vârstă


Materiale necesare: nu sunt necesare materiale.


 

Reguli şi desfăşurareCopiii sunt împărţiţi în două echipe şi cele două echipe sunt aşezate la o distanţă de câţiva metri fiecare formând un “gard”, ţinânduse de mâini.


Pe rând, dîntre echipe, se va striga: “Ţară, ţară, vrem ostaşi!”.

Ceilalti răspund: “Nu vă dăm!”

“Atunci luăm!”

“Pe cine?” Atunci se va menţiona un nume de copil ce se afla în acea echipă.


Acesta trebuie să fugă şi să spargă, dacă poate, şirul (zidul) celălalt. Dacă reuşeste se va întoarce la echipa lui cu un copil din acea echipă, acesta facând parte din echipa lui; Iar dacă nu reuşeşte, va rămâne în echipa care l-a strigat. Câştigă echipa care a reuşit să adune toţi ostaşii.

 

Mai există o variantă: Copiii strigaţi care nu reuşesc să spargă zidul, vor ramâne capturaţi şi folosiţi ca şi “scut” în faţa perechii unde a încercat să spargă zidul, apărând mâinile celor doi sau în faţa altor “legături”. Acesta poate fi mutat înaitea fiecărui “atac”. Atunci când într-o echipă mai ramâne un singur jucător, scuturile pot fi tranformate în jucători propii. Jocul se termină când o echipă nu mai are nici un scut şi/sau doar un singur jucător, sau atunci când jucatorii dau semne de oboseală/ plictiseală. Câştigă echipa cu cei mai mulţi jucători/ scuturi.

Voteaza

(15 voturi)

Comentarii(0)Scris de
adventurekids
Data
15 sep. 2010
Vizionari
19227
★★★
15 voturi
Reclama 1 zona editabila
Reclama2_Detaliu_Articole