Aici gasesti provocari ce cresc odata cu tine! Jocuri, povesti, poezii, poze haioase, glume, printabile, bancuri si video-uri de râs.
 

Curiozităţi despre animale

Noi forme de viaţă, ascunse pe fundul oceanului la adâncimi foarte mari

articol_forme de viata noi

Noile specii au fost descoperite în Australia, pe coasta de sud a oceanului, de câtre un submarin american, după patru săptămâni de căutari.

Un submarin care a petrecut patru saptamani in Australia, pe coasta de sud a oceanului, a descoperit specii noi de paianjeni, animale marine dar si foarte multe fosile ale unor corali, informeaza Reuters.

Echipa de specialisti aflata pe submarin a coborat la o adancime foarte mare, scopul fiind acela de a descoperi 'forme de viata pe fundul oceanului'.

'Am coborat mai adanc decat orice alta echipa de pana acum si am fost incantati sa descoperim noi forme de viata. Printre acestea se numara o specie ciudata de carnivore, paianjeni uriasi si comunitati intregi de bureti de mare', a spus Ron Thresher de la Commonwealth Scientific&Industrial Research Organization (CSIRO), din Australia.

Fosilele coralilor au fost descoperite la o adancime de peste 1,4 kilometri si, potrivit oamenilor de stiinta, sunt o dovada in plus ca efectul de sera afecteaza grav viata subacvatica sau ecosistemul in care traiesc aceste specii.

Submarinul Jason, comparabil cu o masina de dimensiuni reduse, a coborat pana la 4 kilometri, o adancime neatinsa pana acum de alti exploratori.

'Dupa colectarea probelor urmeaza analizarea acestora.

Astfel vom putea stabili care este cauza mortii anumitor specii. Pana acum luam in calcul mai multe variante, printre care si incalzirea apei din mari si oceane sau poluarea, insa acum vom sti sigur', a spus Thresher.

Aceasa stire a fost preluata de pe Cotidianul.

Voteaza

(5 voturi)

Comentarii(0)Scris de
adventurekids
Data
15 iun. 2010
Vizionari
7940
★★★★★
5 voturi
Reclama 1 zona editabila
Reclama2_Detaliu_Articole