Aici gasesti provocari ce cresc odata cu tine! Jocuri, povesti, poezii, poze haioase, glume, printabile, bancuri si video-uri de râs.
 

Curiozităţi despre animale

10 lucruri interesante despre veveriţe

curiozitati despre veverite,

Stiai ca veveritele sunt active in tot timpul anului si, in ciuda a ceea ce se crede, ele nu intra iarna in hibernare? Odata cu inceperea sezonului rece aceste animalute se retrag in scorburi sau vizuini pentru a-si proteja si pastra caldura corpului, nu pentru a hiberna. De asemenea, aceasta este si o tactica de a se proteja impotriva pradatorilor care in perioada de iarna sunt tot mai numerosi. Iata si alte lucruri interesante despre veverite:


1 Pe tot mapamondul traiesc circa 300 de specii de veverite, pe toate continentele, cu exceptia Australiei.


2 Veverita gri reprezinta rasa cel mai des intalnita si mai studiata, populand zone intinse de pe aproape intreaga suprafata a emisferei nordice - Europa, nordul Asiei, Orientul Indepartat si Japonia.


3 La noi in tara se intalneste veverita roscata, o ruda mai mica a celei gri.

Dupa cum ii spune si numele, aceasta are blana in nuante de la caramiziu la negru-roscat, burta alba si o coada lunga, din fire pufoase si ciufulite.


4 Ca toate rozatoarele, veveritele au 4 dinti din fata care nu se opresc niciodata din crestere.

Pentru a-si mentine dintii la o dimensiune normala veveritele rod mereu cate ceva.


5 In caz de nevoie veveritele se pot dovedi a fi foarte bune inotatoare si isi foloses coada stufoasa pe post de carma.


6 Cea mai mica veverita are numai 7 cm (capul si corpul) iar coada mai masoara inca pe atat. Denumita si pigmeul african, aceasta veverita poate fi intalnita in sud-estul Nigeriei, in Camerun si Gabon.


7 Cea mai mare veverita este cunoscuta ca veverita gigantica indiana si traieste in sud-estul Asiei si in cateva zone din Nepal. Corpul si coada acesteia pot masura impreuna pana la 90 cm.


8 O veverita traieste aproximativ 6-7 ani.


9 In America de Nord, veverita dungata a devenit preferata tuturor. Aceasta traieste in paduri dar isi petrece majoritatea timpului pe sol.

Este un animalut sociabil, indraznet si curajos, care nu se teme de oameni.


10 Chiar daca o veverita consuma preponderent hrana vegetala- seminte, nuci, alune, ghinde, fructe de padure, lastari tineri, frunze si scoarta de copac, aceasta se poate hrani si cu animale foarte mici, insecte, pui de pasari sau oua

sursa: acasa.ro

Voteaza

(8 voturi)

Comentarii(0)Scris de
adventurekids
Data
28 mar. 2011
Vizionari
10213
★★★★
8 voturi
Reclama 1 zona editabila
Reclama2_Detaliu_Articole