Aici gasesti provocari ce cresc odata cu tine! Jocuri, povesti, poezii, poze haioase, glume, printabile, bancuri si video-uri de râs.
 

Curiozităţi despre animale

10 lucruri interesante despre pinguini

curiozitati despre pinguini, pinguini, curizitati despre animaleŞtiai că cea mai veche fosilă de pinguin cunoscută a fost descoperită în Noua Zeelanda si are o vechime de 62 milioane de ani? Pinguinii fac parte din familia Spheniscidae, un grup de pasari acvative, care nu zboara. Insa, chiar daca pinguinii nu pot sa zboare sunt, in schimb, foarte buni inotatori si scufundatori. Iata si alte curiozitati legate de aceste animalute fascinante:

1 Pinguinii au doua straturi de pene scurte si indesate si un strat de grasime de sub piele care le tine de cald. Cu toate acestea, unele specii, ca pinguinii regali din Antarctica se lipesc unii de ceilalti pentru a rezista temperaturilor de sub -60o C.

2 Aproape toate speciile de pinguinii se imperecheaza pe viata si nu-si schimba niciodata partenerul. La intalnirea anuala, care se petrece mereu in acelasi loc, perechile se recunosc reciproc dupa sunetele pe care le scot.

3 Pinguinii se inmultesc prin oua. Masculii se ocupa de clocirea oului atunci cand femelele parasesc cuibul, pentru a merge sa se hraneasca.

4 Aceste pasari au foarte putine materiale la dispozitie pentru a-si construi cuiburile astfel ca de regula isi fac cuibul zgariind in pamant o adancitura in care aseaza pietricele.

5 Pinguinii regali si imperiali nu-si fac deloc cuiburi. Ei depun oul direct pe pamant sau pe gheata.

6 Isi folosesc aripile rigide si inguste pe post de inotatoare. Si, mai mult de atat, pinguinii sunt foarte buni scufundatori si pot ramane sub apa pana la 18 minute.

7 O cercetare recenta a concluzionat ca pinguinii Adelie se orienteaza dupa pozitia soarelui pentru a-si regasi coloniile.

8 Inainte de a debuta sezonului de imperechere, pinguinii isi schimba penajul vechi cu unul nou si curat.

9 Atunci cand mamele pinguin pierd un pui incearca sa fure un altul iar celelalte femele sar in ajutorul celei atacate.

10 Unele femele, desi aleg un partener pe care il considera un bun tata, se imperecheaza cu un mascul cu gene mai bune.

sursa: acasa.ro

Voteaza

(6 voturi)

Comentarii(0)Scris de
adventurekids
Data
28 mar. 2011
Vizionari
6167
★★★★★
6 voturi
Reclama 1 zona editabila
Reclama2_Detaliu_Articole