Aici gasesti provocari ce cresc odata cu tine! Jocuri, povesti, poezii, poze haioase, glume, printabile, bancuri si video-uri de râs.
 

Articole Lumea înconjurătoare

Un bărbat şi familia sa, a petrecut un an fără să polueze delocDacă pentru europeni, care au un stil de viaţă cât de cât mai natural, un an fără poluare înseamnă sacrifiu, pentru americani, care sunt recunoscuţi pentru risipă, este un adevărat efort suprauman.


Colin Beavan, un scriitor din New York şi-a promis să trăiască o experienţă eco extremă: un an întreg să nu polueze deloc!
Promisiunea nu a fost uşoară, mai ales că bărbatul este tatăl unei fetiţe foarte mici şi a trebuit să îi spele manual scutecele.
Familia Beavan, în anul său de penitenţă, a făcut lucrurile prin etape: a suprimat deşeurile, apoi mijloacele de transport poluante, a mâncat doar alimente locale şi a ajuns la lumina lumânărilor.

Colin a instalat un panou solar pentru a-şi alimenta calculatorul, dar nu a putut renunţa la cafea. Aşa că a găsit o soluţie şi pentru asta: de câte ori mergea la Starbucks, îşi lua propria cană de acasă.

Colin nu s-a mai dus în vizite la părinţi doar pentru ziua Recunoştinţei sau doar pentru Crăciun, ci a petrecut perioade mai lungi cu ei şi a renunţat la televizor în favoarea cărţilor şi a relaxării alături de familie.

"Ce este bun pentru planetă, este bun şi pentru voi", spune scriitorul.

Experienţa sa a dat naştere unui documentar, "No impact man" şi unui blog, unde scrie ce a învăţat în această perioadă eco.

Mulţi cred că experienţa lui Colin Beaven este ca şi cum ar fi descoperit acum Luna: în Europa, nu trebuie să fii ecologist ca să mergi cu bicicleta, să cumperi cu sacoşe reutilizabile şi să nu foloseşti aerul condiţionat.

Scopul său nu a fost să salveze planeta, ci să îi invite pe oameni să reflecteze la stilul lor de viaţă, spune Colin.

Viaţa lui s-a întors însă la normal, după anul extrem. Acum foloseşte liftul, însă a renunţat la carne.

  Sursa: realitatea.net

Voteaza

(9 voturi)

Comentarii(0)Scris de
adventurekids
Data
15 mar. 2011
Vizionari
13861
★★★★
9 voturi
Reclama 1 zona editabila
Reclama2_Detaliu_Articole