Aici gasesti provocari ce cresc odata cu tine! Jocuri, povesti, poezii, poze haioase, glume, printabile, bancuri si video-uri de râs.
 

Poveşti din Danemarca

Cele doisprezece prinţese dansatoare

povesti_Cele doisprezece printese dansatoare

Într-o ţară foarte îndepărtată, trăia un rege care avea doisprezece fete nemaipomenit de frumoase, dar şi foarte neastâmpărate. Surorile dormeau într-o camera cu douăsprezece paturi, ferecată cu douăsprezece lacăte.

Cu toate acestea, la palat se petreceau lucruri ciudate. În fiecare dimineaţă, pantofiorii prinţeselor erau rupţi, de parcă acestea ar fi dansat toată noaptea.
Tatăl lor, regele, era tare îngândurat. Oare cum se puteau rupe toţi pantofii pe timpul nopţii?

- Fetele mele nu au cum să iasă din cameră, se gândea el cu disperare.

Supărat, tatăl se hotări să facă ordine şi puse un soldat să păzească uşa camerei fetelor. Dar, a doua zi dimineaţa, pantofii erau la fel de rupţi. Aşa că regele anunţa că oferă mâna uneia dintre prinţese aceluia care avea să rezolve misterul.

Nu dură mult şi în faţa regelui se prezentă un soldat foarte isteţ. Cu câteva zile, în urmă, o bătrână îl sfătuise pe tânăr cum trebuia să procedeze cu prinţesele. Ele îl serviră cu vin, dar băiatul îl aruncă pe furiş şi se prefăcu că îl ia somnul, după cum fusese învăţat de bătrână. Soldatul, care se prefăcea că doarme, le văzu pe fete cum râd şi se distrează, în timp ce se dichisesc şi se încalţă cu pantofi noi.

Sora cea mai mare bătu o dată din palme, iar un pat se dădu la o parte, scoţănd la iveală o scară. Fetele coborâră repede, una dupa alta.

Dupa ce prinţesele coborâră, soldatul le urmă. El era acoperit de o capă oferită de bătrână, care îl făcea invizibil. Băiatul se apropie atât de mult de ele încât o atinse pe ultima.
Fetele ajunsera într-un parc, în care se aflau copaci cu frunze de aur, argint şi diamante.
Soldatul luă câte una din fiecare, drept amintire, şi le ascunse în capă. Apoi le urma pe fete, fără să fie văzut.

La ieşirea din parc se afla un debarcader. Acolo erau doisprezece prinţi, în douăsprezece bărci, care aşteptau să le aducă pe fete în castelul de pe partea cealaltă a lacului.
Prinţesele, împreună cu tinerii cei chipeşi, intrară în castel. Fetele dansară toată noaptea până când căzură obosite, iar pantofii se rupseră de tot.

Spre dimineaţă, prinţii le însoţiră pe fete înapoi la debarcader.

Soldatul urca înaintea lor, îşi scoase capa şi se duse unde îl lăsaseră fetele înainte să plece, prefăcându-se că doarme.

În ziua următoare, tânărul se prezenta dinaintea regelui şi îi poveşti cum reuşeau fetele lui să-şi strice pantofiorii.

Prinţesele, amuzate, recunoscură şi spuseră tot adevărul.

Regele îl felicită pe tânăr ţi îi spuse:
- Acum poţi să îţi alegi ca soţie una dintre fetele mele.

Soldatul se căsători cu cea mai mare, o fată foarte inteligentă şi frumoasă. Nunta avu loc imediat şi toată lumea se distră de minune.

Voteaza

(11 voturi)

Comentarii(0)Scris de
adventurekids
Data
06 iul. 2010
Vizionari
14185
★★★★
11 voturi
Reclama 1 zona editabila
Reclama2_Detaliu_Articole