Aici gasesti provocari ce cresc odata cu tine! Jocuri, povesti, poezii, poze haioase, glume, printabile, bancuri si video-uri de râs.
 

Poveşti din China

Pisica şi Râsul

povesti din China_Pisica si rasul

Odinioară, pisica şi râsul trăiau laolaltă, ca nişte neamuri adevărate. Pisica îl învăţa pe râs tot felul de lucruri, şi într-o zi îi spuse:

- Oamenii au foc, am să merg să le cer, ca să ne fierbem şi noi mâncarea. Şi plecă pisica în sat, dupa foc. Oamenii o primiră bucuroşi şi o poftiră în casă. Aici simţi mirosul grozav de imbietor al orezului care fierbea în oale. Tare ar mai fi gustat din el, dar orezul nu era încă fiert. Pisica luă un lemn aprins ca sa-şi facă foc şi plecă spre pădure. Când ajunse destul de departe de sat stinse lemnul şi se întoarse iar la oameni, spunându-le că se stinsese pe drum. Dar orezul nu fiersese încă. Luă iaraşi un lemn de pe foc şi porni spre casă, dar pe drum îl stinse din nou: şi-a tot făcut aşa până ce orezul s-a fiert.

Oamenii o poftiră la masă şi ea se aşeză bucuroasă.

- « Ce gustos este! gândea pisica sorbind din fiertuăa. Tare buni sunt oamenii şi grozav ştiu să gătească. » şi, uitând de foc, se întoarse în grabă acasă şi-i spuse râsului:
- « Oamenii sunt foarte pricepuţi şi primitori, hai să trăim printre ei ».

Râsul nu vru sa plece, ba încercă s-o oprească şi pe pisică. Atunci pisica se hotâri să plece singură. Se apropie prietenoasă de râs şi-i spuse:

- Hai să te învăţ cum să te caţeri în copac. Râsul, bucuros, făcu aşa cum l-a învăţat numai că pisica i-a arătat doar cum să urce, şi nu cum să şi coboare. Când a ajuns în vârful copacului, râsul nu mai ştiu ce să facă, iar pisica se strecură repede printre crengi, coborî şi fugi repede la oameni.

Râsul nu mai putu coborî din copac. Foamea îi sfâşia stomacul.
Până la urmă, nemaiputând răbda, sări pe crengile subţiri, cum văzuse că a făcut pisica, dar căzu cu capul în jos şi se lovi foarte tare la spate, şira spinării la ceafă.

De atunci râsul umblă cu capul în jos, îi chiorăie întotdeauna prin burtă, poate să se caţere în copaci, dar nu ştie să mai coboare.

Voteaza

(4 voturi)

Comentarii(0)Scris de
adventurekids
Data
31 mar. 2010
Vizionari
4030
★★★★★
4 voturi
Reclama 1 zona editabila
Reclama2_Detaliu_Articole