Aici gasesti provocari ce cresc odata cu tine! Jocuri, povesti, poezii, poze haioase, glume, printabile, bancuri si video-uri de râs.
 

Poveşti de spus seara la culcare

Povestea renilor lui Moş Crăciun

povestea renilor lui Mos Craciun
În zonele înzăpezite sunt preferaţi renii să tragă la sănii, deoarece aceştea reuşesc să care greutăţi egale cu de două ori greutatea lor. Aşa se face că şi Moş Crăciun a ales ca sania lui să fie trasă de reni şi nu doar de unul sau de doi ci chiar de 9!...da, da, cuplaţi câte doi şi conduşi de Rudolph, cel al cărui nas roşu luminează ca un far în întuneric.

În continuare o să vă povestim puţin despre fiecare dintre ei:

1 Rudolph


Rudolf
este cel mai cunoscut ren dintre toţi. Pentru că s-a născut cu nasul roşu care luminează toţi ceilalţi reni râdeau de el până într-o zi când, fiind foarte ceaţă afară, Moş Crăciun s-a gândit să anuleze distribuţia cadourilor întrucât nu se putea orienta deloc.

Fiind supărat de situaţia iscată, Moş Crăciun se plimba ici-colo încercând să găsească o soluţie. La un moment dat l-a zărit pe Rudolf în depărtare! Astfel, Rudolf, cu nasul lui roşu şi strălucitor i-a ghidat pe ceilalţi reni prin ceaţa şi a salvat Crăciunul, devenind şeful echipei de reni.


2 Donner/Donner


Legenda spune că Donder/Donner este prima fata-ren care a absolvit academia de trăgători de sanie.

Are o tabără de antrenament foarte dificilă pentru reni care se antrenează cu un singur scop- să câştige un loc în echipa lui Moş Crăciun.


3 Prancer


Prancer se ocupă de toate activităţile distractive şi, alături de Dancer, este foarte cunoscut pentru apariţiile sale spectaculoase la serbările de Crăciun din satul moşului.
 

4 Dancer


Dancer a primit acest nume pentru că, de micuţ, singura sa dorinţă era să danseze. Este un ren foarte talentat cunoscut de asemenea în satul moşului pentru reprezentaţiile de dans date.

Adesea el obisnuieşte să facă un recital de dans pentru ceilalţi reni. Moş Crăciun s-a gândit chiar să-l trimită la Broadway dar Dancer a refuzat pentru că îşi dorea foarte foarte mult să traga sania moşului.
 

5 Blitzen


Blitzen a primit acest nume pentru ca a fost lovit de mai multe ori de fulger.

Şi, mai mult de atât, este un ren încărcat cu energie electrică ce devine busola moşului atunci când trebuie să meargă pe furtună, indicându-i drumul corect.


6 Vixen


Vixen este tot o femelă, cea mai graţioasă şi mai cochetă dintre reni. A fost salvată la un moment dat de Cupid şi de atunci este foarte îndrăgostită de el.

Vixen verifică întotdeauna ca renii să se îngrijească, să se spele, perie şi să-şi lustruiască copitele.

7 Cupid


Cupid s-a născut de Sfântul Valentin şi de aceea îi place la nebunie să îi facă pe renii din întreaga lume să se îndrăgosteasca şi să îşi găsească perechea.


8 Comet


Comet a fost numit după cometa Blorouis care a apărut pe cer acum mulţi ani. Cometa era atât de luminoasă încât a luminat Polul Nord noaptea.

Este renul care poate vedea stelele chiar şi pe timpul zilei.

Comet a evitat odată un accident teribil întrucât a vâzut din timp o cometă care se apropia de Pământ, a lovit-o cu coarnele şi i-a schimbat orbita.


9 Dasher


Este cel mai bun ren zburător. Moş Crăciun i-a dat acest nume pentru că vroia tot timpul să facă întreceri cu ceilalţi reni.

Dasher este răspunzător şi cu întreţinerea saniei şi se asigură tot timpul că funcţionează cum trebuie.

 

"Rudolph the Red-Nosed Reindeer" este colindul cel mai cunoscut despre renii Moşului şi în special despre renul Rudolf.

Voteaza

(14 voturi)

Comentarii(0)Scris de
adventurekids
Data
16 dec. 2010
Vizionari
35184
★★★★
14 voturi
Reclama 1 zona editabila
Reclama2_Detaliu_Articole