Aici gasesti provocari ce cresc odata cu tine! Jocuri, povesti, poezii, poze haioase, glume, printabile, bancuri si video-uri de râs.
 

Sănătatea familiei

Produse de îngrijire pentru copii

Ingrijire copii, produse de ingrijire si cosmetice pt copii


 

 

Copiii noştrii merită tot ce e mai bun şi toţi părinţii cred că urmăresc să găsească pentru ei hrană sănătoasă, haine de bună calitate, jucării bune şi educative, adaptate vârstei lor dar şi produse de îngrijire.

Despre produsele şi cosmetocele pentru micuţi de multe ori s-au deschis subiecte de discuţie asupra calităţii lor, modului de fabricare şi despre felul în care ar trebui să fie utilizate.

Cel mai bine ar fi să se respecte în cele mai multe cazuri, sfatul medicului pediatru sau a celui de familie. Însă ce ne facem atunci când trebuie să decinem noi ca şi părinţi, ce cosmetice pentru copii să achiziţionăm?

Iată mai jos, câteva sugestii de produse pentru îngrijirea pielii micuţilor

Produse de îngrijire pentru copii fabricate în România

 

De multe ori produsele româneşti nu sunt foarte mediatizate şi scoase în evidenţă la adevărata lor valoare. Însă mulţi părinţi ar trebui să înveţe să caute prin farmacii şi magazine şi asfel de produse. Dacă în oferta naţională găsim ceva ce să se adreseze necesităţile copiilor noştri nu avem de ce să cumpărăm un produs internaţional, cu aceleaşi funcţii. 

Există firme româneşti ce deţin mai multe produse foarte apreciate, sunt serioase şi nu diluează substanţa activă a produselor, adăugând excipienţi, cum se întâmplă în cazul multor produse de import, şi sunt mult mai accesibile ca preţ. 

De exemplu, Farmec are o cremă pentru copii, Petrini, încadrată ca fiind produs dermato-cosmetic. Descrierea produsului spune ca e indicat pentru îngrijirea zilnică a pielii bebeluşilor, din prima zi de viaţă. Formula bogată în ingrediente naturale, atent selecţionate, cum ar fi extractul de muşetel, uleiul de gălbenele, extractul de Boswellia Serrata, argila şi oxid de zinc, protejează zona acoperită de scutec, ajutând la calmarea pielii şi la cicatrizarea eventualelor răni. Costă aproximativ 7 RON, 50 ml.


 

Gerocossen are o ofertă mai generoasă, şampon pentru copii, formula fără lacrimi, cu gălbenele şi provitamina B5. Este hipoalergenic şi nu conţine conservaţi şi coloranţi. Uleiul pentru copii, cu formula ultrablândă compusă din cătină, gălbenele, vitamina E, e destinat protejării pielii fine a bebeluşilor împotriva iritaţiilor, oferind o hidratare intensă. Poate înlocui cu brio alte uleiuri de bebeluşi, din import. Crema pentru copii cu formula ultrablandă din cătină, gălbenele, vitamina E, are o acţiune similară cu cea de la Farmec, are efect calmant, antiritant şi hipoalergenic. Nici uleiul, nici crema nu conţin coloranţi sau conservanţi sintetici.

 


Între producătorii români de săpunuri 100% naturale, care au creat un adevarat trend între iubitorii de produse bio şi 100% naturale, Galador a conceput un săpun special pentru copii, Baby Soap. Il găsiti la Naturland, în alte magazinele naturiste sau în magazine online. La acestia se pot adauga eventualii producatori nationali micuti, care nu au prea multă vizibilitate, dar ale căror produse sunt de găsit în farmacii mai mici şi magazine naturiste. Bineinţeles, puteţi opta pentru reţete de cosmetice casnice cu ingrediente bio, de pe internet.

Produse de îngrijire pentru copii de import

Din păcate pentru noi, de multe ori vedem că nu există varietate în ceea ce priveşte cosmeticele pentru copii, ceea ce ne mai obligă să cumpărăm şi din categoria produselor de import bune.


Între produsele cosmetice de import avem game de ingrjire pentru copii bunicele, mai ales dacă le căutăm în farmacii, la sfatul medicului dermatolog sau a specialistului în dermatocosmetice.

De exemplu, Nivea oferă o gamă largă de produse pentru îngrijire a copiilor. De la gremă pentru corp, uleiuri şi şampoane fără lacrimi, până la cremă şi lapte de protecţie solară, ce protejeaza eficient pielea copiilor împotriva acţiunii nocive a razelor soarelui, mai ales a radiaţiilor UV. Aceasta reduce riscul alergiilor provocate de radiatiile UV, în cazul pielii foarte sensibile a bebeluşilor.


Mai sunt şi produsele din gama Mustela, adaptate foarte bine la schimbările ce intervin zi de zi în viaţa copiilor în ceea ce privesc igiena, baia şi îngrijirea pielii lor…

Produsele Dalin, crème, săpunuri şi şampoane, de asemenea, sunt concepute pentru o piele sensibilă, ph-ul este 5, identic cu cel al pielii unui copil. Hidratează şi previne uscarea     pielii.

Toate produsele din gama Dulgon Kids conţin formule extrem de blânde cu pielea micuţilor


Cu siguranţă fiecare produs este conceput cu atenţie pentru ca micuţii şi părinţii să le folosească cu plăcere, fiind testate dermatologic şi conţinând cât mai puţin parfum alergenic. Însă nu trebuie să uităm că fiecare persoană are carcateristici specifice şi trebuie să fim atenţi la reacţiile pielii când le folosim….Pentru asta mai întâi ar trebui ca produsele să fie testate pe o porţiune mică a pielii, abia mai apoi, dacă nu am suferit alergii şi ne place, să continuăm să ne bucurăm de caracteristicile ei.

Voteaza

(0 voturi)

Comentarii(0)Scris de
adventurekids
Data
25 feb. 2011
Vizionari
5892
0 voturi
Reclama 1 zona editabila
Reclama2_Detaliu_Articole