Aici gasesti provocari ce cresc odata cu tine! Jocuri, povesti, poezii, poze haioase, glume, printabile, bancuri si video-uri de râs.
 

Sănătatea familiei

Cum să-i învăţaţi pe copii să se protejeze de microbi

cum sa invatam copiii sa se protejeze de microbi, sfaturi pentru parinti,Microbii sunt peste tot, pe bănci, pe catedră, pe tablă, pe mâini, la toaletă.

Mai jos vom întâlni cele mai fregvente gesturi pe care ar trebui să le învăţăm ca să ne protejăm de microbi…

Să ne spălăm des pe mâini

Chiar dacă majoritatea adulţilor ştiu că cel mai simplu mod de a se feri de microbi este spălatul des al mâinilor, copii trebuie învăţaţi acest lucru, fie prin joacă, fie prin exemple concrete, repetate zi de zi….Este bine să ne spălăm pe mâini de fiecare dată când vrem să mâncăm, după ce am folosit toaleta, după ce am pus mâna pe animale sau când au înlocuit nisipul din cutia pisicii, când mâinile sunt murdare sau oricând cineva de la şcoală sau de acasă este bolnav, când ne întoarcem în casă de afară şi aşa mai departe….

Iată şi de ce: Microbii pot fi luaţi şi pot contamina nasul,  ochii sau gura (copii pot băga foarte uşor în gură obiecte infectate sau murdare fără să îşi dea seama că aşa se pot îmbolnăvi).
Microbii se împrăştie foarte uşor şi pot fi cauza unor boli foarte grave cum ar fi hepatita A, meningita sau diaree infectioasă.


Să punem mâna la gură când tuşim

Este destul de urât ca atunci când cineva strănută sau tuşeşte uită să pună mâna la gură, nu-i aşa? Unii copii ştiu cum să facă acest gest pentru a impiedica împrăştierea microbilor. Însă este inevitabil ca un copil să tuşeasca sau să strănute când nu e disponibilă nicio batistă şi împrăştie microbi. Copii ar trebui să fie învăţaţi să tuşească în interiorul indoiturii braţului, în mânecă sau chiar în palmă, iar apoi să-şi spele mâinile imediat.


Să evităm contactul direct cu persoane bolnave

Dacă ştim că cei din jur sunt bolnavi, ar fi bine să nu încurajăm apropierea micuţului în acea perioadă cu ei
Şi dacă copilul dvs este bolnav încurajaţi-i pe ceilalţi să păstreze distanţa pentru a minimaliza împrăştierea bolii. Dacă este posibil, tineţi copilul acasă pentru ca alţii să nu fie expuşi.Ce alte obiceiuri ne putem forma:

•    Să nu stăm pe colacul de la wc atunci când folosim toaleta din alte locuri înafara de cea de acasă ( dacă e cazul, o stergem cu serveţele sau punem hârtie igienică )
•    Să spălăm fructele şi legumele neapărat înaite de a le consuma
•    Să nu mâncăm bomboanele sau alte dulciuri ce au căzut pe jos, ….
•    Să nu mâncăm cu tacâmurile folosite de alte persoane
•    Să ştergem praful mai des
•    Să nu credem  că întotdeauna dacă miroase frumos şi totul e strălucitor, atunci e şi curat sau că dezinfecţia e doar un moft şi că nu e neapărat necesară.
•    Aruncăm întodeauna gunoiul la coş, nu pe stradă şi respectăm şi facem curăţenie acasă, la grădiniţă sau la şcoală


Fie că se spală pe mâini înainte de masă, că învaţă să tuşească în îndoitura braţului atunci când nu este disponibilă o batistă sau să se ţină departe de persoane care sunt bolnave, aceste bune obiceiur îţi vă vor menţine copilul sănatos şi fericit.

Voteaza

(6 voturi)

Comentarii(0)Scris de
adventurekids
Data
24 mar. 2011
Vizionari
7287
★★★★
6 voturi
Reclama 1 zona editabila
Reclama2_Detaliu_Articole