Aici gasesti provocari ce cresc odata cu tine! Jocuri, povesti, poezii, poze haioase, glume, printabile, bancuri si video-uri de râs.
 

Colorăm iarna şi la Crăciun

Colorăm iarna şi la Crăciun

Iarna este unul din cele patru anotimpuri ale zonelor temperate. Calculat astronomic, aceasta începe la solstiţiul şi se termină la echinocţiu. Acesta este sezonul cu cea mai scurtă zi şi cele mai lungi nopţi dar şi cu cele mai scăzute temperaturi medii. Ea are vremea mai rece şi, mai ales la latitudini mai mari sau altitudini, zăpadă şi gheaţă. Cele mai reci temperaturile medii ale sezonului sunt, de obicei în ianuarie, în emisfera nordică şi în iulie, în emisfera sudică.

 

 

Multe activităţi de iarnă implică utilizarea de zăpadă ( pe care uneori oamenii o fac şi artificială cu ajutorul unor tunuri de zăpadă):

 

  • Bob  - un sport de iarnă în care o echipă de două sau patru persoane face o cursă pe o pârtie sinuoasă de gheaţă, într-un vehicul pe patine, care atinge viteze de peste 130 km/h.
  • Sanie – un vehicul cu tracțiune umană, animală sau autopropulsat, care are două tălpi de lemn sau de metal, cu ajutorul cărora ne deplasăm prin alunecare liberă pe o pârtie descendentă.
  •  Ski - activitatea de alunecare peste zăpadă folosind plăci din fibră de sticlă numite schiuri, care sunt legat de schiori cu legături de schi
  • Construire de castele din zăpadă - de exemplu, construcţii, cum ar fi SnowCastle din Kemi, cea mai mare din lume
  • Snowball - lupta fizică în joc cu bulgări de zăpadă care sunt aruncaţă cu intenţia de a lovi pe altcineva.
  • Snowboarding - un sport ce în ce mai comun în care participanţii alunecă pe pârtie având ca şi echipamentul o placă (board), legături și clăpari (boots).
  • Snowman - construirea unor oameni de zăpadă
  • Snowmobiling deplasarea cu ajutorul unor vehicule  de conducere în zăpadă, pe lacuri îngheţate, pe trasee publice, sau în jurul munţilor
  •  Snowshoes sau rachete de zăpadă - un mijloc de deplasare pe zăpadă  prin ataşarea la papuci a unor rachete din lemn special create pentru a nu ne afunda în zăpadă.


Moş Crăciun pe snowboard

7414 vizionari

★★★★

Ornează bradul de Crăciun

12243 vizionari

★★★

Brad de Crăciun

7798 vizionari

★★

Îngeraş

11033 vizionari

★★★★

Clopoţei

30788 vizionari

★★★★

Bastonaşe inimioară

9738 vizionari

★★★
Pagina precedenta 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17